iBRAINS – Institutul de Cercetare Avansată a Creierului, Iași

IBRAINS este un concept care vizează cercetarea soluțiilor pentru aplicații în neuroștiință clinică, în special în domeniul neurochirurgiei. Proiectul va acoperi problema regenerării țesutului neural, precum și tratamentul tumorilor cerebrale. Se va concentra pe inovații în tehnici invazive, chirurgicale, dar și alte tehnici.

Bogdan Iliescu, medic neurochirurg care a inițiat proiectul, a declarant că: „Institutul își propune o abordare inovatoare a cercetării în neuroștiințe, în sensul că pleacă de la probleme practice experimentate în clinica de neurochirurgie, neurologie sau psihiatrie, concepe soluții pe care apoi nu doar că le fundamentează științific, dar le și materializează în produse de la programe software până la instrumente și aparatură pe care să le poată aduce cel puțin până la stadiul de proof-of-concept. Plecând de aici, firme de tip spin-off sau firme partener vor continua dezvoltarea lor și aducerea lor la stadiu de produs finit”.
Bugetul de investiții a fost în valoare de 112.586.370 de euro.
Rezultatul urmărit prin acest proiect este de a aborda telemedicina cu soluții eficiente prin dezvoltarea algoritmilor de diagnosticare inteligenți și indicații pentru tratament în zonele defavorizate din punct de vedere medical.

 

 

Pentru comenzi sau informații suplimentare legate de serviciile noastre, ne puteti contacta la


0756.093.833