Guvernul a aprobat: Constructorii pot modifica prețurile materialelor în contractele publice

Constructorii au acum posibilitatea ca, prin încheierea unui act adițional la contract, cu acordul beneficiarului, respectiv al UAT-ului, în cazul contractelor aflate în execuție, să modifice prețurile materialelor de construcții stabilite în contractul inițial, în funcție de statisticile oficiale ale INS.

Aceasta potrivit unei Ordonanțe de Guvern adoptată în ședința de astăzi a Guvernului. După cum a anunțat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în condițiile apariției unor costuri suplimentare, în cazul proiectelor cu finanțare națională, autoritățile locale pot depune cereri la ministerul de resort, care finanțează proiectul, pentru acoperirea acestor costuri. În cazul contractelor de finanțare semnate după intrarea în vigoare a actului normativ adoptat astăzi, măsura va fi obligatorie, nu doar la cererea contractanților, și se va aplica la toate contractele de finanțare, exceptându-le pe cele care au și în prezent clauză de ajustare. Guvernul va aloca, la rectificarea bugetară, fondurile necesare acoperirii acestor costuri.

”Aproape 11 km DJ vor fi reabilitati cu peste 21 mil euro”

https://www.arenaconstruct.ro/guvernul-a-aprobat-constructorii-pot-modifica-preturile-materialelor-in-contractele-publice/?cn-reloaded=1 .

 

 

 

Pentru comenzi sau informații suplimentare legate de serviciile noastre, ne puteti contacta la


0756.093.833