Cel mai mare muzeu de astronomie din lume evocă geometria universului

Cel mai mare muzeu de astronomie din lume va fi inuagurat în curând în Shanghai. Colosala construcţie a fost proiectată de biroul american Ennead Architects fără linii sau unghiuri drepte, evocând geometria universului şi dinamismul mişcărilor cosmice.

Forma dinamică a Muzeului de Astronomie din Shanghai creează o experienţă imersivă pentru vizitatori, angrenându-i în desăşurarea unor fenomene astronomice reale.

Clădirea are o suprafaţă de 39.000 de metri pătraţi, fiind considerată cel mai mare muzeu din lume dedicat exclusiv studiului astronomiei, şi a fost construită ca o aripă a Muzeului de Ştiinţă şi Tehnologie din Shanghai. Găzduieşte expoziţii, un planetariu, un observator şi un telescop solar înalt de aproximativ 24 de metri.

„Am vrut să cream un loc în care misiunea instituţională este pe deplin ţesută cu o arhitectură care este educativă în sine şi îşi află forma în unele dintre principiile fundamentale care modelează universul nostru”, spune Thomas J. Wong de la Ennead Architects.

https://www.spatiulconstruit.ro/articol/cel-mai-mare-muzeu-de-astronomie-din-lume-evoca-geometria-universului/25086

 

 

 

Pentru comenzi sau informații suplimentare legate de serviciile noastre, ne puteti contacta la


0756.093.833