Pentru început, instalația sanitară presupune totalitatea sistemelor de încălzire, canalizare, conducte, țevi și circuit al apei.
În fiecare locuință, este necesar ca instalația sanitară să fie pusă la punct, indiferent că este vorba de o casă nouă sau de una veche. Schimbarea instalației sanitare este foarte importantă într-o locuință mai veche, mai ales în ceea ce privește sistemul de alimentare cu apă. De regulă, lucrările sunt efectuate de către specialiști în domeniu, care dețin o bună cunoaștere a mecanismelor și materialelor. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când te hotărăști să schimbi ceva la instalația sanitară:
Cum funcționează instalația sanitară și câte tipuri există
Sistemul instalației de apă rece are la bază principiul presiunii, iar felul în care este efectuat influențează debitul apei din întreaga locuință. Unul dintre elementele esențiale la acest capitol este sursa apei: stradală sau dintr-un puț forat. Canalizarea funcționează după principiul gravitației, motiv pentru care dimensiunile conductelor trebuie calculate exact înainte de schimbarea instalației electrice.
Există două tipuri principale de instalații sanitare: exterioare și interioare. Cea interioară susține circuitul apei din interiorul locuinței, iar cea exterioară se folosește pentru nevoile din exterior, precum curtea sau grădina.