Multă lume confundă subsolul cu demisolul sau invers ori folosește termenii ca fiind interschimbabili. În continuare, poți afla mai multe despre fiecare în parte, care sunt avantajele și dezavantajele construirii unei case cu subsol sau demisol, precum și cum poți folosi un demisol/subsol.
Ce înseamnă demisol?
O casă cu demisol are un etaj parțial îngropat în pământ, însă nu mai mult de jumătate din el. Podeaua se află sub nivelul solului; în caz contrar, vorbim de parter. Un alt element specific este poziționarea sa sub parter. În cazul în care clădirea nu are parter, deci toată clădirea este formată din 1-2 etaje așezate pe o structură de beton și fixată pe sol, nu mai este demisol. Cu alte cuvinte, nu putem avea demisol dacă nu se află ceva deasupra.
Ce este subsolul?
Subsolul este considerat nivel subteran al clădirii, în timp ce demisolul este considerat nivel suprateran și se ia în calcul la stabilirea nivelurilor.
De cele mai multe ori, subsolul unei case este scufundat parțial sau total în pământ. Există subsoluri cu ferestre și subsoluri fără ferestre. Atunci când au ferestre, acestea ajung, din nefericire, sub nivelul solului, însă prezența zidului de protecție împiedică spargerea sticlei.
Mai multe detalii, puteți afla accesând următorul link:
https://www.storia.ro/blog/home–deco/ce-avantaje-si-dezavantaje-are-demisolul–ce-avantaje